Door Lieneke Koenes

Afgelopen maandag vond in Leimuiden de overdracht van de grond plaats voor onze Herenboerderij aan den Drecht. Als trotse mede-eigenaar kon ik natuurlijk niet wachten tot we aan het werk konden en eindelijk was het dus zover. Topprioriteit is ervoor zorgen dat er dit seizoen nog van het land geoogst kan worden. De grond zaaiklaar maken duurt even, daarom wordt er alvast voorgezaaid.

Dit laatste is werk voor de vrijwilligers. Donderdag reisde ik af naar de boerderij waar nog meer enthousiastelingen klaar stonden. Superleuk om mensen die ik allemaal tijdens de digitale presentaties had gezien, nu in het echt te ontmoeten. Na een kort voorstelrondje kregen we instructie van boerin Isabelle: grond in potjes doen, aandrukken, weer grond erin, zaadjes zachtjes erin duwen, licht afdekken. Heerlijk ontspannen, maar arbeidsintensief werk. Tray na tray werd gevuld: pompoenen, stokbonen, koolraap, augurken. Het AD kwam langs voor foto’s, Lian en Sandra met lekkere hapjes. Ondertussen konden wij elkaar wat beter leren kennen en agrarische kennis met elkaar uitwisselen.

Herenboeren heeft als slogan: samen duurzaam voedsel produceren. Direct vanaf de start hebben we gemerkt dat bij de leden een groot gevoel van samenhorigheid en enthousiasme heerst. Dat was deze middag ook duidelijk voelbaar. En dan ook nog een start maken met het duurzaam produceren van voedsel. Een topmiddag!