Koken met EVI

Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:

  • om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
  • om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.

De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.

Raapstelen in de hoofdrol!

Raapstelen in de hoofdrol!

door Sietske Cnossen Ze komen nog niet van de boerderij Aan den Drecht, maar dat mag de pret niet drukken. Raapsteeltjes zijn de eerste verse...

Knolselderijsalades

Knolselderijsalades

Ingrediënten:400 g knolselderij, in brunoise of julienne of geraspt2 eetlepels witte azijn Bereiding:Blancheer de knolselderij in ruim kokend water...

Klassieke rodekool

Klassieke rodekool

Ingrediënten:1 ui3 tot 5 kruidnagels2 à 3 laurierbladeren2 sjalotjes, gesnipperdboter1 kg rodekool, fijngesneden3 appelen (meer mag ook), in fijne...

Rode kooltaart

Rode kooltaart

Ingrediënten voor 8 punten: Olie om te bakken600 g rodekool (evt. andere kool, fijngesneden)8 plakjes blader- of korstdeeg2-3 tenen knoflook...

Italiaanse kastanjekoek

Italiaanse kastanjekoek

Uit Mari's Groentebijbel dit heerlijke recept uit Italië.   Ingrediënten: zonnebloemolieca. 25 gare kastanjes, gebroken200 g kastanjemeel,...

Mari Maris deelt haar recepten met ons!

Mari Maris deelt haar recepten met ons!

Dingen gaan toch nooit zoals je dacht. Zelfs als dat het einde van de wereld lijkt, dan blijkt de wereld er gewoon nog te zijn, er verdween iets, er...

Het is kastanjetijd!

Het is kastanjetijd!

Vooral bij veel wind zoals de afgelopen dagen, lijkt het kastanjes uit de hemel te regenen en liggen er kilos kastanjes in de bossen van Nederland....

Verstopte pattison (zoete snack)

Verstopte pattison (zoete snack)

Ingrediënten: 300 gram pattison ( zonder zaden)75 gram walnoten1 1/2 eetl. Olijfolie1/4 theel. Sesamolie50 gram Banaan60 gram Amandelmeel2 eetl....

Cyclus workshops conserveren

Cyclus workshops conserveren

Wat is er allemaal mogelijk om het teveel van de moestuin niet direct op te hoeven eten of optimaal gebruik te kunnen maken van fruit en groente...

Indiase aardappelburger

Indiase aardappelburger

Ingrediënten: 750 g gekookte kruimelaardappels, gepureerd120 m.l zonnebloemolie10 teentjes knoflook, fijn gehakt4 groene Spaanse pepers, fijn...

Hartig millionaires shortbread

Hartig millionaires shortbread

Ingrediënten:   Basislaag:100 gr. pretzels/zoute sticks80 gr. Bloem60 gr. geraspte kaas120 gr. boter (koud in blokjes)2 takjes rozemarijn...

Rode melde crepes met garnalen

Rode melde crepes met garnalen

Ingrediënten: 75 gram roomkaasbieslook - fijngehaktpeterselie - fijngehakt75 gram rode melde (of spinazie)1 ei - geklutst125 ml. melk100 gram...

Lasagne met pompoenplakken

Lasagne met pompoenplakken

Ingrediënten: 1 flespompoen1 blik tomatenblokjes250 gr. tartaar of gehakt2 uien2 stengels bleekselderij2 worteltjes100 ml. zure room40 gr. geraspte...

Kruiden van Nederlandse bodem

Kruiden van Nederlandse bodem

Wat voor veel keukenprinsessen nog niet algemeen bekend is, is dat er voor elk tropisch kruid wel een vervanger te vinden is van Nederlandse bodem....

Gember maanzaad koekjes

Gember maanzaad koekjes

Ingrediënten:200 gr. bloem50 gr. volkorenmeel150 gr. boter150 gr. suiker1 theel. gemberpoeder1 theel. maanzaad100 gr. gember ballen (uit potje...

Intuïtieve vegetarische groentesoep

Intuïtieve vegetarische groentesoep

 Je hebt nog wat restjes groenten in huis, snuffelt wat rond in je kastjes op zoek naar andere mogelijke ingrediënten en tovert op je gevoel een...