Koken met EVI

Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:

  • om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
  • om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.

De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.

Rode melde crepes met garnalen

Rode melde crepes met garnalen

Ingrediënten: 75 gram roomkaasbieslook - fijngehaktpeterselie - fijngehakt75 gram rode melde (of spinazie)1 ei - geklutst125 ml. melk100 gram...

Lasagne met pompoenplakken

Lasagne met pompoenplakken

Ingrediënten: 1 flespompoen1 blik tomatenblokjes250 gr. tartaar of gehakt2 uien2 stengels bleekselderij2 worteltjes100 ml. zure room40 gr. geraspte...

Kruiden van Nederlandse bodem

Kruiden van Nederlandse bodem

Wat voor veel keukenprinsessen nog niet algemeen bekend is, is dat er voor elk tropisch kruid wel een vervanger te vinden is van Nederlandse bodem....

Gember maanzaad koekjes

Gember maanzaad koekjes

Ingrediënten:200 gr. bloem50 gr. volkorenmeel150 gr. boter150 gr. suiker1 theel. gemberpoeder1 theel. maanzaad100 gr. gember ballen (uit potje...

Intuïtieve vegetarische groentesoep

Intuïtieve vegetarische groentesoep

 Je hebt nog wat restjes groenten in huis, snuffelt wat rond in je kastjes op zoek naar andere mogelijke ingrediënten en tovert op je gevoel een...