Koken met EVI

Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:

  • om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
  • om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.

De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.

Citrusplaattaart

Citrusplaattaart

Ingrediënten 6 Sinaasappels 3 citroenen 625 gram suiker 400 gram roomboter 6 eieren 400 gram yoghurt 1.5 tl baksoda 2 eetl vanille aroma Snufje zout...

Zuurkool vlinders

Zuurkool vlinders

Ingrediënten 400 gram  zoete aardappel 150 gram  zuurkool ( ik heb deze zelfgemaakt van witte kool met rode kool of gekochte zuurkool) 100 gram...

Wortel tortilla met boerenkool-wortelstoof

Wortel tortilla met boerenkool-wortelstoof

Ingrediënten 75 gram bloem 185ml melk 50gram geraspte wortelSnufje zout Olie om de pan in te vetten liefst met een kwastje) Bereidingswijze Wortel...

Snijbiet rol

Snijbiet rol

Ingrediënten 1 bosje snijbiet (250 gram) of 400 gram spinazie 1/2 rol bladerdeeg (in de lengte doorgesneden) of 5 plakjes bladerdeeg 100 gr feta 2...

Raapstelen uit de oven

Raapstelen uit de oven

Veel mensen weten niet dat raapstelen tot eind oktober geoogst kunnen worden, de Herenboeren van Leimuiden kregen afgelopen week een heerlijke bos...

Russische kool houmous

Russische kool houmous

Twee weken geleden werden de Herenboeren in Leimuiden verrast met een voor velen nog onbekende groente: "Red Russian" oftewel Russische bladkool....

Spaghetti pompoen met garnalen

Spaghetti pompoen met garnalen

Ingrediënten 1 spaghetti pompoen 2 lente uitjes in ringetjes 4 champignons in plakjes 60 gr geraspte kaas ½ oranje paprika in blokjes 100 ml room...

Griekse spanakopita met een twist

Griekse spanakopita met een twist

1 bos wilde spinazie 1 bos snijbiet 1 bosje lenteui 150 gr kaas 1 pakje feta 2 - 3 eieren Bosje munt Peper Spinazie en snijbiet goed wassen. Beetje...

Palak Paneer met Raïta

Palak Paneer met Raïta

"Spinazie is een van de eerste groenten die uit de kas of van het land komt, vandaar dit recept: Palak Paneer. Voor dit kruidige Indiase gerecht...

Raapstelen in de hoofdrol!

Raapstelen in de hoofdrol!

door Sietske Cnossen Ze komen nog niet van de boerderij Aan den Drecht, maar dat mag de pret niet drukken. Raapsteeltjes zijn de eerste verse...

Knolselderijsalades

Knolselderijsalades

Ingrediënten:400 g knolselderij, in brunoise of julienne of geraspt2 eetlepels witte azijn Bereiding:Blancheer de knolselderij in ruim kokend water...

Klassieke rodekool

Klassieke rodekool

Ingrediënten:1 ui3 tot 5 kruidnagels2 à 3 laurierbladeren2 sjalotjes, gesnipperdboter1 kg rodekool, fijngesneden3 appelen (meer mag ook), in fijne...

Rode kooltaart

Rode kooltaart

Ingrediënten voor 8 punten: Olie om te bakken600 g rodekool (evt. andere kool, fijngesneden)8 plakjes blader- of korstdeeg2-3 tenen knoflook...

Italiaanse kastanjekoek

Italiaanse kastanjekoek

Uit Mari's Groentebijbel dit heerlijke recept uit Italië.   Ingrediënten: zonnebloemolieca. 25 gare kastanjes, gebroken200 g kastanjemeel,...

Mari Maris deelt haar recepten met ons!

Mari Maris deelt haar recepten met ons!

Dingen gaan toch nooit zoals je dacht. Zelfs als dat het einde van de wereld lijkt, dan blijkt de wereld er gewoon nog te zijn, er verdween iets, er...

Het is kastanjetijd!

Het is kastanjetijd!

Vooral bij veel wind zoals de afgelopen dagen, lijkt het kastanjes uit de hemel te regenen en liggen er kilos kastanjes in de bossen van Nederland....

Verstopte pattison (zoete snack)

Verstopte pattison (zoete snack)

Ingrediënten: 300 gram pattison ( zonder zaden)75 gram walnoten1 1/2 eetl. Olijfolie1/4 theel. Sesamolie50 gram Banaan60 gram Amandelmeel2 eetl....

Cyclus workshops conserveren

Cyclus workshops conserveren

Wat is er allemaal mogelijk om het teveel van de moestuin niet direct op te hoeven eten of optimaal gebruik te kunnen maken van fruit en groente...