Koken met EVI

Op deze pagina vindt u de recepten van onze kookwerkgroep EVI: “Eten Voor Iedereen”. Het doel van de werkgroep is tweeledig:

  • om mensen die interesse hebben in Herenboeren te inspireren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de seizoensgroenten die in Nederland verbouwd kunnen worden;
  • om geïnteresseerden te leren om groenten en fruit die in de lente en zomer van het land afkomen in te maken of te fermenteren, voor consumptie in de herst- en wintermaanden.

De werkgroep realiseert haar doelstelling door het delen van recepten op de website en het organiseren van kookworkshops.

Cyclus workshops conserveren

Cyclus workshops conserveren

Wat is er allemaal mogelijk om het teveel van de moestuin niet direct op te hoeven eten of optimaal gebruik te kunnen maken van fruit en groente...

Indiase aardappelburger

Indiase aardappelburger

Ingrediënten: 750 g gekookte kruimelaardappels, gepureerd120 m.l zonnebloemolie10 teentjes knoflook, fijn gehakt4 groene Spaanse pepers, fijn...

Hartig millionaires shortbread

Hartig millionaires shortbread

Ingrediënten:   Basislaag:100 gr. pretzels/zoute sticks80 gr. Bloem60 gr. geraspte kaas120 gr. boter (koud in blokjes)2 takjes rozemarijn...

Rode melde crepes met garnalen

Rode melde crepes met garnalen

Ingrediënten: 75 gram roomkaasbieslook - fijngehaktpeterselie - fijngehakt75 gram rode melde (of spinazie)1 ei - geklutst125 ml. melk100 gram...

Lasagne met pompoenplakken

Lasagne met pompoenplakken

Ingrediënten: 1 flespompoen1 blik tomatenblokjes250 gr. tartaar of gehakt2 uien2 stengels bleekselderij2 worteltjes100 ml. zure room40 gr. geraspte...

Kruiden van Nederlandse bodem

Kruiden van Nederlandse bodem

Wat voor veel keukenprinsessen nog niet algemeen bekend is, is dat er voor elk tropisch kruid wel een vervanger te vinden is van Nederlandse bodem....