Ingrediënten

  • 75 gram bloem

  • 185ml melk

  • 50gram geraspte wortelSnufje zout

  • Olie om de pan in te vetten liefst met een kwastje)

Bereidingswijze Wortel Tortilla:

Meng de ingrediënten in een keukenmachine tot gladde massa(dikte pannenkoeken beslag)
Verwarm de pan  en kwast er wat olie in
Giet 2 eetlepels beslag in de pan en laat met ronddraaiende bewegingen dun uitlopen 
Bak de tortilla ongeveer 1.5 minuutjes per kant  op laag tot net medium  vuur
Als t goed is blazen ze een beetje op
Bak van t beslag 4/8 tortilla’s 
Houd ze warm onder deksel op pan met heet water

Ingrediënten

  • 4 bladeren boerenkool zonder dikke nerven in kleine stukjes 

  • 2 winter wortels gewassen 

  • 50gram pancetta of ontbijtspek in blokje 

  • 1 Prei  gewassen en in dunne ringen gesneden 

  • 1 teentje . knoflook geperst 

  • 3 cm gember geraspt

  • 1 citroen Schil geraspt en sap uitgeperst 

  • 50 gram cashewnoten 

  • Zout /peper

Bereidingswijze Boerenkool en wortel stoof:

Bak de pancetta zachtjes uit
Schaaf met dunschiller of kaasrasp de wortelen in linten
Voeg de prei  en de knoflook toe aan de pancetta bak zachtjes (ongeveer 8minuten)
Voeg citroenrasp en gember toe bak kort mee
Doe de boerenkool en wortel linten erbij met 150 ml water en sap van halve citroen
Stoof nog 10 minuten met deksel op de pan
Breng op smaak met zout en peper 

Leg een tortilla op het bord 
Schep de groente stoof erop en strooi wat cashewnoten erover

Geniet ervan!