Ingrediënten

  • 20 takjes dovenetel of brandnetel of spinazie( ongeveer 250 gram)
  • 50 gram daslook of 1 prei en een teentje knoflook
  • 6 eieren
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 punt paprika
  • 4 takjes tijm
  • 6 takjes oregano
  • 2 blaadjes salie
  • 2 theel gerookt paprikapoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 3 paardenbloemen

Was de dovenetel grondig en blancheer 2 minuten in kokend water
Laat in vergiet uitlekken en pureer met de staafmixer of in de keukenmachine
Was de daslook goed en laat op theedoek drogen
Snijd de daslook in kleine reepjes
Was de paprika en snij in kleine blokjes
Was de paardenbloemen en trek de gele blaadjes eruit( de steetjes gebruiken we niet)
Verwarm de oven op 175 graden
Klop de eieren met yoghurt los roer hier de kruiden ,citroen sap , daslook reepjes ,paprika blokjes door
Vet de ovenschaal in of bekleed met bakpapier
Giet alles in een ovenschaal en verdeel de vulling goed
Bestrooi met de gele paardenbloem blaadjes
Zet in het midden van de voorverwarmde oven en laat in 25 minuten stollen i de randen zijn dan lichtbruin
Snijd in blokjes of puntjes

Zowel koud als bijvoorbeeld borrel hapjes maar ook warm met salade als maaltijd lekker

Let op bij het plukken van dovenetel en daslook dat je een plek uitzoekt waar niet veel/ geen honden lopen