Ingrediënten

  • 350 gr knolselderij (schoon gewicht)
  • 100 gr. Bleekselderij
  • 15 gr selderij blad( hou24 mooie stukjes voor garnering apart)
  • 150 gr. Appel
  • 200 gr. Ui
  • 1 eetl Mosterd
  • 70 gr. Boter ( plus extra om in te vetten)
  • 60 gr suiker
  • 5 takjes tijm blaadjes
  • 1 rol bladerdeeg ( of plakjes ontdooid)
  • Peper
  • Minimuffin bakvorm

Snij de knolselderij,bleekselderij ,ui en appel in piepkleine blokjes.
Bak de ui glazig in 20 gram boter.
Voeg alle blokjes groenten ,appel en tijmblaadjes toe en bak gedurende ongeveer 7 minuten gaar.
Doe over in een kom.
Voeg fijngesneden selderij blad en mosterd erdoor en laat afkoelen.
Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en voeg de suiker toe.
En laat karameliseren.
Verwarm de oven op 200 graden.

Vet de holletjes van de muffinvorm in met boter.
Doe klein theelepeltje karamel in de holletjes.
Vul de holletjes op met knolselderij mengsel druk beetje aan.
Maal/ strooi peper erover.
Verdeel het bladerdeeg in 24 vierkantjes.
Leg 1 vierkantje bladerdeeg op een muffin vakje en stop de randjes met de steel van een theelepel in.
Zet in het midden van de oven en bak gedurende 25 minuten of tot goudbruine bovenkant.
Laat uit de oven 5 minuten staan.

Leg een grote snijplank of platte schaal op het bladerdeeg en keer in één vloeiende beweging om.
Haal de hapjes uit de holletjes en garneer met achtergehouden selderij blad

Zowel warm als koud lekker!