Ingrediënten

  • 1 bos snijbiet (ongeveer 400 gram)gewassen
  • 3 eieren
  • 200 geraspte kaas (gedeeld in 1e deel 125 gram / 2e deel 75 gram)
  • 150 champignons in plakjes gesneden
  • 2 uitjes in halve maantjes gesneden
  • 2teentjes knoflook geperst
  • 1 grote of 3 kleine oranje paprika’s in stukjes
  • 1/2 rol. bladerdeeg in de lengte doorgeknipt ( met bakpapier) of 4 plakjes
  • 125 gram vega gerookte speckjes of gewone gerookte spekjes
  • 200ml room
  • 2 eetl gedroogde kruiden ( bijv mengsel van peterselie/bieslook/oregano/ basilicum
  • Peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  • Langwerpige taartvorm

Bak de speckjes zachtjes in een koekenpan gaar/ uit
Zet apart in schaaltje
Fruit in dezelfde pan de ui zachten voeg de knoflook,paprika en champignons toe Bak ze gaar . Roer de kruiden erdoor en laat afkoelen in schaaltje
Haal de bladeren van de snijbiet en leg de stelen even apart
Snij de bladeren in stukjes bak deze even in de koekenpan tot ze geslonken zijn voeg 75 ml room toe en verwarm even mee.
Pureer het bladmengsel in een hoge beker met de staafmixer

Verwarm de oven op 200 graden
Klop in een kom de eieren los met 125 ml room en 125 gram kaas
Voeg de afgekoelde speckjes en groentenmengsel toe
roer door elkaar voeg de gepureerde groenten toe
Doe het bladerdeeg met bakpapier in het bakblik
Giet het eiermengsel erop en verdeel de stelen eroverheen druk deze licht aan
Strooi de rest van de kaas erover

Bak in ongeveer 30 goudbruin

Is de volgende dag ook koud erg lekker