Ingrediënten

  • 100 gram havermout
  • 60 gram rietsuiker
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels oranjebloesem water of siroop
  • 8-10 schermen van de vlierbloesem (ik gebruikte de gedroogde)
  • Snufje zoutr

Bereidingswijze:

Pluk op een zonnige dag de bloesems van de zonnige kant van de struik( niet te dicht bij de grond)let op kleine beestjes deze wil je niet
Verspreid de bloesems op een dienblad en laat halve tot hele dag liggen ( niet wassen de smaak zit ook in het stuifmeel) zodat eventuele beestjes eruit kunnen kruipen.
controleer zorgvuldig voor gebruik of ze weg zijn .
Je kunt de bloesems nu ook nog langer laten drogen en bewaren in een luchtdichte doos( ongeveer 1 jaar; even ruiken dan weet je of ze nog geuren)
Haal de bloemetjes van de takjes en verdeel in 3/4 en 1/4
Maal de havermout in een keukenmachine of koffiemolen tot meel
Voeg 3/4 deel van de bloemetjes toe en maal nog even kort mee
Kneed het meel met suiker,boter ,oranje bloesem water en zout snel tot een geheel

Maak er een rolletje van en rol dit door 1/4 deel van de bloemetjes

Leg het rolletje minimaal 1 uur in de ijskast om op te stijven
Verwarm de oven op 170 graden onder en boven warmte

Snij de rol in plakjes van ongeveer een halve cm
Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
Bak ongeveer 15 minuten in het midden van de oven