Ingrediënten

  • 1 bosje snijbiet, gewassen
  • 1 stengelui, gewassen
  • 1 eetl bouillonpoeder ( ik gebruikte zelf gemaakte)
  • 1,5 lt bloemkool en aardappelvocht

Benodigdheden

  • 2 lt pan
  • 1 aardappelmesje
  • Snijplank
  • Eetlepel

Werkwijze

  • Breng het vocht van eerder gekookte groente aan de kook. In dit geval was het vocht waarin de bloemkool en aardappels in zijn gekookt.
  • Snij de snijbiet en stengelui in dunne reepjes.
  • Voeg de gesneden snijbiet, stengelui en bouillonpoeder toe aan het kokende groente water
  • Laat het 6 min door koken en haal het van het vuur.
  • Proef of extra zout en peper nodig zijn.
  • Schep het op in een kom of diep bord

Tip

Probeer ook eens met zevenblad, vogelmuur, brandnetel of andere blad groente. Wil je wortels erbij doen snij deze dan in dunnen plakjes zodat ze net zo snel gaar zijn als de bladgroente.
Voor extra vulling kunnen bonen, gort en linzen gebruikt worden.
Voor diegene die vlees eten; plakjes worst (zelf gemaakte), dunne plakjes kippen-, varkens- of rundvlees is ook erg lekker.
Als garnering: opgebakken oud brood