Ingredieënten

  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theel bakpoeder
  • 2 theel gedroogde marjoraan
  • 1 theel pul biber
  • 1 theel knoflookpoeder
  • olie zeezoutvlokken en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten toe, behalve de olie, met flink wat zout en peper aan een mengkom en roer met een vork en wat olie tot een samenhangend deeg.
  • Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en kneed het rustig 1 minuut.
  • Verdeel het deeg in 4 porties. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol elke portie deeg uit tot een cirkel van 5 mm dik. Dit zorgt ervoor dat je een lekker luchtig platbrood krijgt; als je het deeg te dun uitrolt wordt het deeg knapperiger en minder licht, maar nog altijd lekker.
  • Verhit een droge koekenpan met dikke bodem op middelhoog vuur, leg het 1e platbrood erin en bak 2 minuten per kant. Komt niet in de verleiding om het brood plat te drukken; laat het rijzen en aan beid kanten bruin worden. Leg op een bord en herhaal met de overige platbroden.