Herenboerderij Breda (foto)

Op 16 november 2019 is in Breda een Herenboerencoöperatie opgericht. De Herenboerderij ligt aan de grens van de gemeente Breda. De Herenboeren vinden dat ‘Herenboeren Breda’ de lading niet helemaal dekt. Ze kiezen voor ‘Herenboeren Op ’t Lies’.

Herenboerderij Utrecht Oost

Citaat uit de nieuwsbrief van Herenboeren Utrecht Oost: ‘Goed nieuws: locatie in zicht! We hebben goed nieuws te melden! We hebben zicht op een prachtige en goed bereikbare locatie op fietsafstand van de Domtoren! De boerderij ligt aan de oostkant van Utrecht tussen de Uithof, De Bilt, en Zeist. We zijn nog wat details aan het uitwerken met de betreffende boerderij en de Gemeente en we hopen dat we binnenkort bekend kunnen maken op welke locatie onze Herenboerderij gaat landen.’

Herenboeren Rotterdam

Herenboerderij De Vlinderstrik is vol! De Herenboerderij die in januari gaat starten in de Schiebroekse polder heeft het maximumaantal deelnemers bereikt. De teller staat nu definitief op 500 monden. De aanmeldingen die hierna zijn binnengekomen, staan op een wachtlijst.

Naast de coöperatie voor Herenboeren de Vlinderstrik, blijft de Stichting Herenboeren Rotterdam bestaan voor het realiseren van meerdere Herenboerderijen in Rotterdam. Twee ervaren kartrekkers gaan actief op zoek naar uitbreiding van het netwerk om grond ten zuiden, westen of oosten van Rotterdam te vinden.