Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel

16 maart – “Zie daar. Vanmorgen is het eerste Brandrode kalf van 2020 geboren. Moeder, zoon en boer maken het goed.”

18 maart – “De spreekwoordelijke kop is eraf. Vanmorgen is onze boer met, op gepaste afstand, een aantal vrijwilligers, begonnen met de aanplant van de eerste groenten in de tunnelkas. Koolrabi, Chinese Kool, Krulandijvie, Krulsla, Raapstelen en Paksoi.”

18 maart – “Kijk eens aan. 2 dagen na het eerste kalfje, is daar nummer 2; wederom een Brandrood stiertje.”

28 maart – Coronaparcourtje op boerderij, veel lof voor uitleveraars

“Maximaal 50 Herenboeren per half uur en een eenrichtings-Coronaparcours zodat je niemand tegen het lijf loopt. En moet je toch even wachten bij de uien, de al voorverpakte eieren of het uitleverpunt voor vlees, dan doe je dat gewoon even, op gepaste afstand. Vandaag was het de tweede uitleverzaterdag in tijden van Corona. En onze leden-vrijwilligers zijn er weer in geslaagd om dit voor iedereen zo veilig en schoon mogelijk te organiseren. Niets dan lof van alle andere Herenboeren. Top!”

Herenboeren De Groote Heide in Soerendonk

Het was niet de feestelijke start die ze voor ogen hadden, maar toch is de eerste spade voor Herenboerderij De Groote Heide inmiddels de grond in. Op maandag 16 maart zijn de kersverse parttime-boeren Jordy Smits (links) en Bram Verhoeven (rechts) van start gegaan.