​Het aantal Herenboerderijen in Nederland groeit, zo ook het aantal huishoudens dat graag Herenboer wil worden. Om ook hen straks een goed functionerend bedrijf te kunnen bieden, zijn ook boeren en flexibel inzetbare vakmensen nodig. Niet zomaar boeren, maar Herenboeren-boeren; mensen die als agrarisch bedrijfsleider ten dienste van de coöperatie aan de slag willen op een gemengd bedrijf: een plek waar een uitdagende diversiteit aan werkzaamheden en activiteiten op je ligt te wachten.

De agrarische bedrijfsleider is de “waard” van de Herenboerderij. Als meewerkend voorman plan, coördineer, stuur en controleer je de uitvoering van alle landbouwkundige werkzaamheden tot en met de oogst en uitlevering/distributie. Je doel is om kwalitatief goed eten te produceren dat smaakvol is en voldoet aan de wensen van de community, en samengaat met de natuurwaarden op en rond het pachtbedrijf.

Gemiddeld besteed je 80% van je tijd aan tuinbouw, en 20% aan de zorg voor de dieren. Ook ben je verantwoordelijk voor onder andere administratie en zaken rond wet- en regelgeving. Denk daarbij aan de perceelsregistratie, mestboekhouding en andere verplichte zaken.

Als boer van de Herenboeren ben je nooit uitgeleerd. Je hebt een nieuwsgierige houding, en zin om steeds weer verder te ontwikkelen, door en met collega’s en andere deskundigen. Een Herenboerderij biedt juist die mogelijkheden om de boerderij te ontwikkelen tot een uniek bedrijf.

Wij zoeken nu specifiek een boer voor de Herenboeren in Heemstede.

Aan agrarische werkervaring en kennis neem je mee:

In ieder geval:

  • Minimaal een agrarische opleiding in de tuinbouw, MBO 3 en een HBO-werk-/denkniveau.
  • Een aantal jaren relevante werkervaring op een professioneel tuinbouwbedrijf of akkerbouwbedrijf als zelfstandige; medewerker / eindverantwoordelijke;
  • Ervaring in het werken met verschillende tractoren en machines;
  • Zin om je verder te ontwikkelen in alle agrarische facetten van het Herenboeren vak;
  • Rijbewijzen B en tractor

Het is pre als:

  • je werkervaring (deels) bestaat uit biologische bedrijfsvoering en gemengde bedrijfsvoering:
  • je in het bezit bent van BHV/EHBO, VCA en spuitlicentie (1 en 2);
  • je technisch handig bent om voorkomend (onderhouds)werk zelfstandig uit te voeren, dan wel goed aan te kunnen sturen (timmeren, lassen, water, elektra, …);
  • je beschikt over een sterk lokaal agrarisch netwerk (bijvoorbeeld andere boeren, loonwerkers, mechanisatiebedrijven,…) of bewezen ervaring in het opbouwen van een lokaal agrarisch netwerk.

Functieaanbod

Een fulltime aanstelling op een kleinschalig agrarische bedrijf die groenten, fruit en vlees produceert voor de 200 huishoudens die lid zijn van de coöperatieve Herenboerderij. Er is een gezamenlijke motivatie om kwalitatief goed en smaakvol eten te produceren en te weten hoe het geproduceerd is en waar beleving, ecosystemen en een sfeervolle locatie belangrijke kernwaarden zijn. Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Open Teelten en salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring.

Interesse?

Ben je eraan toe om boer van de Herenboeren te worden? Stuur dan je motivatiebrief met daarin jouw beweegredenen om je aan te willen sluiten bij de Herenboerenbeweging. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drijfveren om boerderijen te ontwikkelen naar zoveel mogelijk werken met kringlopen.

Je motivatiebrief en CV kun je sturen naar Mariska Pater : mariska@herenboeren.nl .