Op 18 december 2019 bezocht de Werkgroep Locatie van Herenboeren Groene Hart voor het eerst Vriezekoop Noord 4 in Leimuiden, een locatie voor een mogelijke Herenboerderij. Het was voor ons liefde op het eerste gezicht. Nu, een klein jaar later kunnen we het haast niet geloven dat de eerste Herenboerderij in het Groene Hart van Holland daadwerkelijk op deze locatie gaat komen. Een jaar van samenwerken, volhouden en denken in mogelijkheden wordt beloond.

Veel mensen hebben zich het afgelopen jaar ingezet om dit mogelijk te maken: onze vrijwilligers, vrienden, de gemeente Kaag en Braassem, de Provincie Zuid-Holland, de Omgevingsdienst West Holland, het Hoogheemraadschap Rijnland en Herenboeren Nederland, onze moederorganisatie. Het resultaat is de Herenboerderij aan de Vriezekoop Noord. De familie van Egmond die een periode van 7 generaties beëindigden met de verkoop van hun erfgoed.

De Herenboerderij heeft 200 Herenboeren/leden nodig om te kunnen bestaan. Van onze intentiehouders hebben 38 zich al aangemeld als aspirant-lid. De verscherpte Corona maatregelen houden een extra uitdaging in om samen de schouders er onder te zetten. Help ons om de 200ste Herenboer in te schrijven vòòr 1 februari 2021.

Informatiesessies

Rondleidingen op locatie moeten we helaas uitstellen tot na 19 januari 2021.
Gelukkig kan er veel online en tijdens de ZOOM informatie momenten hoor je meer over de plek, wat de Herenboerderij in Leimuiden en deelname daaraan inhouden. De komende weken houden we regelmatig extra info-sessies, kijk in onze agenda voor data en tijden. Aanmelden voor een info-sessie kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.
Meld je aan via ons aanmeldformulier op de contactpagina!

 

 

Mogen wij jou ook verwelkomen als Herenboer in Leimuiden?
Via onderstaande link kan je je aanmelden als aspirant-lid van de coöperatie!