Leo van den Brand

Ongeveer één jaar geleden vroeg mijn vrouw Linda of ik misschien tijdelijk de kartrekker van de werkgroep Fondsenwerving wilde vervangen, het zou maar voor 3 maanden zijn. Het concept van de Herenboeren beweging sprak mij wel aan dus dacht ik in aller onschuld: het is maar voor 3 maanden, vooruit dan maar. Nu zijn we inmiddels één jaar verder en ben ik behalve bij de Fondswerving ook betrokken bij de werkgroep Locatie en de werkgroep Inrichting. Ik heb nog steeds geen spijt van mijn besluit, maar ik ben wel een beetje moe 😊

Wat me het meeste aanspreekt aan een Herenboerderij is dat je met 200 gezinnen gezamenlijk en op geheel eigenwijze een voedselpakket kan samenstellen dat rekening houdt met de natuur en de omgeving. Dus dat je de aarde en de biodiversiteit weer opbouwt in plaats van dat je het leeg rooft voor onze consumptie. Zodat mijn achter-achter-achter-achter-kleinkinderen in de toekomst ook nog kunnen genieten van de mooie natuur en gezond voedsel voor iedereen!

Oja, voor ik het vergeet: even voorstellen. Ik ben Leo van den Brand, 68 jaar oud, al 35 jaar gelukkig getrouwd met Linda en vader van drie zoons en een dochter. Sinds 2014 ook beter bekend als “Opie”. Op een blauwe maandag ben ik glazenwasser en banketbakker geweest. Sinds 1985 zelfstandig ondernemer, eerst als slager en sinds 2004 als schoenmaker in Alphen aan den Rijn. Drie jaar geleden konden we de zaak verkopen en ben ik met pensioen gegaan. Wist niet dat het zo hard werken was… Gelukkig houd ik af en toe ook nog tijd over voor mijn grote hobby: metaaldetectoren!