Ik ben Lieneke Koenes, afkomstig uit Castricum, maar inmiddels al bijna 28 jaar woonachtig in Waddinxveen. Ik heb lang gewerkt in het onderwijs, maar sinds augustus van dit jaar actief als ZZP’er, met name in het jongerenwerk.

Mijn vader was een verwoed volkstuinder. Wij aten van het seizoen en biologisch. Ik weet niet beter. Nu heb ik zelf ook een moestuin, het is een grote hobby. Zien waar je eten vandaan komt, weten wat er mee is gebeurd is voor mij belangrijk.

Vorig jaar om deze tijd las ik in De Volkskrant een artikel over de Herenboeren, ik ben direct gaan googelen en tot mijn verbazing bleek er al een werkgroep actief te zijn in het Groene Hart. Ik woonde een presentatie bij en heb me daarna direct aangemeld als vrijwilliger. Het idee van een coöperatie spreekt me enorm aan: een moestuin is heel erg leuk, maar samen werken aan een duurzame omgang met ons voedsel, met respect voor milieu en dier, is nog veel mooier. Binnen de Herenboeren Groene Hart ben ik vooral actief om het concept in met name Waddinxveen meer bekendheid te geven en mensen te enthousiasmeren. Het Groene hart is toch bij uitstek een plek voor een Herenboerderij?