Ik heb in de jaren 80 op een echte herenboerderij (30 hec.) gewoond genaamd Yakso boerderij in Heerewaarden, een initiatief ontstaan door een aantal gezinnen die ruim 35 jaar geleden zijn begonnen op hun zelfvoorzienende biologische ‘Yakso herenboerderij’. Die groep pioniers bundelden hun kennis en gaven op een bevlogen wijze invulling aan de natuurvoeding branche. Dat was in de begintijd van de biologische voeding.

Nu in 2020 komt mijn groente nog steeds uit de natuurvoedingswinkel en in het verlengde daarvan past het fantastische initiatief om groente en fruit te verbouwen op een gezamenlijk stuk grond in de randstad.

Door mijn achtergrond weet ik wat er globaal nodig is om een boerderij te runnen en wil me graag inzetten om dit initiatief tot een succes te maken.

Eerst aangemeld als vrijwilliger bij het secretariaat bleek de functie van penningmeester open te staan. Het spelen met getallen vind ik leuk om te doen.

En zo ben ik sinds 23 juli 2020 officieel penningmeester van Stichting Herenboeren Groene Hart. Ik ga ervanuit dat we elkaar in de loop van de tijd leren kennen en succesvol een mooie boerderij kunnen neerzetten.