Tot onze grote spijt heeft Annette Bredius, herenboer van het eerste uur, het besluit genomen om te stoppen als secretaris. Behalve om gezondheidsredenen bleek het werk van het secretariaat te veel voor één persoon, daarnaast kan de onderlinge communicatie, helemaal nu de organisatie groter wordt, nog verbeterd worden. Al deze factoren maakten dat zij heeft besloten ermee te stoppen.

Wij zullen Annette heel erg missen, haar kritische opmerkingen hielden ons met beide benen op de grond, maar we begrijpen haar besluit.

Ik hoor je denken: “Oef, is het zo’n zware taak?”

Aan de ene kant ja, want je bent de spil van de organisatie, maar aan de andere kant nee, wanneer je gestructureerd kunt werken.

Het is een verantwoordelijke functie, want bijna alle correspondentie gaat via het secretariaat. Alle informatieverzoeken komen bij jou binnen; sommigen kun je zelf afhandelen, anderen verwijs je door naar een van de kartrekkers. Samen met de voorzitter bereid je het maandelijkse Herenboeren Groene Hart overleg voor (voor bekenden “kartrekkersoverleg” genoemd). Ook doe je voorstellen voor de agenda. Wat er verder allemaal bij komt kijken is nog in ontwikkeling, want wij (Herenboeren Groene Hart) zijn op een ontdekkingsreis.

Dan de hamvraag: “Hoeveel tijd kost mij de functie van secretaris?”
Dat is een goede vraag en die is lastig te beantwoorden. Dat hangt voor een deel natuurlijk af van jouw kennis en ervaring; 2 – 3 uur in de week is het gemiddeld. De ene week iets meer, de andere iets minder en …… je hebt een buddy: de 2e secretaris.

Gelukkig gaat alles via de computer, dus pakken vol ordners die stoffig worden, dat is verleden tijd. Echter, soms is het noodzakelijk om iets op papier te bewaren/archiveren.

Word jij onze nieuwe secretaris?
Weet dat je zeer gewaardeerd wordt. Twijfel je? Heel herkenbaar. Vertel ons jouw twijfels en dan praten we erover. We maken een afspraak, samen met Annette, om kennis met elkaar te maken, zodat jij een duidelijker beeld krijgt van de werkzaamheden en wij een beeld krijgen van jouw kwaliteiten.
Kom jij onze kartrekkersfamilie versterken als secretaris? Schroom niet en neem contact met ons op!