Sinds onze eerste informatie-avond, hebben meer dan 220 belangstellenden deze avonden bezocht. Inmiddels worden er elke maand op drie verschillende locaties informatie-avonden georganiseerd en verzorgd door drie verschillende koppels.
Na een jaar dezelfde vormgeving voor de presentaties te hebben gebruikt, vond de presentatie-groep het tijd om de invulling van de info-avonden in een nieuw jasje te steken. Ook zij leren telkens nieuwe dingen, raken als koppel steeds beter op elkaar ingesteld en groeien in hun rol als presentator. Een greep uit hun ervaringen:

Wat ik merk is dat de mensen die er over horen en er nog niet bekend mee zijn, snel enthousiast worden over het concept! Ook de bewustwording over aspecten van duurzame voedselproductie die voorbij komen en de manier waarop we met dit concept bezig zijn met het vergroten van de biodiversiteit, zet iets in werking in de mens en dat vind ik gaaf om te zien! Ook dat iedere avond weer een andere beleving is voor ons als vrijwilliger en dat ook wij op een pad lopen dat ons steeds weer verwondert!

Het is erg fijn om met een groep mensen samen te werken die zo enthousiast en inspirerend zijn. Door onze ervaringen met elkaar uit te wisselen en elkaar de ruimte te laten voor een persoonlijke invulling, ontstaat er een verhaal dat vanuit het hart verteld wordt. En dat spreekt de mensen aan, merken we.

Wanneer er kritische vragen of opmerkingen uit het publiek komen, is het de uitdaging om daar open voor te staan en goed naar te luisteren… elke reactie bevat immers de potentie een zinvolle bijdrage te zijn tot verbetering. De Herenboeren beweging is een beweging in ontwikkeling en hoe meer mensen met ons mee denken en mee willen werken aan dit mooie initiatief, hoe beter!