De eerste braderie waar Herenboeren Groene Hart sinds 14 maart 2020 fysiek aanwezig was.
Wat een gebeurtenis en hoe fijn is het om weer met andere mensen, op 1,5 meter afstand, je enthousiasme en passie te kunnen delen en te laten zien wat we doen: SAMEN duurzaam voedsel produceren op onze eigen Herenboerderij.
De groente op de tafel kwam van de eerste Herenboerderij in het Groene Hart en was zaterdag 28 augustus geoogst van het land.
De potjes zijn producten die we zelf ingemaakt hebben tijdens workshops, waar we deelnemers technieken aangeleerd hebben om overmaat te bewaren buiten de koelkast en vriezer.
Om 11.00 stonden wij met onze spulletjes voor ons kraampje op de parkeerplaats bij de Zegerplas. Een aantal keren lopen, 10 minuten heen en 10 min terug, naar het Prinses Irenebos en ons kraampje was ingericht.
Kennis gemaakt met de buurvrouw Bibliotheek Rijn en Venen Alphen aan den Rijn, die een heel interessant kookboek bij zich had dat geleend kan worden bij de bieb.
En toen was er tijd om bij te komen, genieten van de zelf meegebrachte koffie, en verhalen te delen. Het was zo’n tijd geleden dat we elkaar fysiek zagen.
We hadden er echt zin in en het weer was perfect.
Wethouder Erik van Zuylen opende de middag met een hele inspirerende toespraak, waarna
er gezamenlijk werd gezongen over het thema duurzaam en de braderie officieel toegankelijk was voor het publiek (met Corona paspoort).
Ook kon men meedoen aan workshops.
RTV Alphen maakte opnamen en nam interviews af.

Om 17.00 was het weer voorbij; de middag was omgevlogen en smaakte naar meer.