22 mei j.l. was het eindelijk zo ver, er was weer het schaapscheerdersfeest bij de kinderboerderij Zegersloot. Een feest waarbij de schapen van hun heerlijke wolletjes worden ontdaan en wat voor kinderen een hele gebeurtenis is met schminken, pony rijden en een springkussen. Ook stonden er natuurlijk andere kramen van onder andere Korenmolen Nieuw Leven uit Hazerswoude en een kraam met heerlijke wol producten van No Trace.

Het beloofde een mooie dag te worden, dus gewapend met wat natte doeken om mijn sla vers te houden, ging ik aan de slag om de kraam op te tuigen. Ik had dus verse groentes, maar ook potten met geweckte groente van de Herenboerderij aan Den Drecht. Laarzen van mij en de kinderen erbij en natuurlijk de folders om uit te delen. Heel wat meer dan 3 jaar geleden, toen we alleen een klein foldertje hadden en wat afdank groente van de markt.

Om 11 uur gingen de poort open en toen al hoorden we dat er een hele lange rij stond. Uit betrouwbare bron hoorde ik dat de rij tot aan de Burgermeester Bruins Slotsingel liep.

Het was inderdaad gezellig druk, het springkussen druk bezocht en ik mocht heel veel mensen vertellen over het concept Herenboeren. De meeste mensen waren enthousiast, een aantal laaiend enthousiast. Ik moest mensen ook teleurstellen om dat de Herenboerderij in Leimuiden al vol zit, maar ik heb veel gevraagd aan mensen of ze hun ogen en oren open willen houden voor een stuk grond in het Groene Hart.
Aan het einde van de dag hoorde ik van de organisatie dat er meer dan 2000 volwassenen waren geteld. Dat kunnen we wel een geslaagde dag noemen.