Het was een mooie en modderige rondgang op het Wilhelminapark, waar de karrensporen in het pad een mooi toonbeeld waren van de natte ondergrond en de noeste arbeid die is verricht.
Het einde van het vierde teeltseizoen dient zich weer aan, de uitgifte is zich in verscheidenheid iets aan het beperken hoewel er wel voor ieder lid een potje honing van eigen boerderij beschikbaar was.

Er was een behoorlijk aantal mensen op de been om de rondleiding bij te wonen van vele plaatsen uit het land. Ook wij van het Groene Hart initiatief waren hier vertegenwoordigd met een aantal kartrekkers, een aantal belangstellenden en een raadslid uit de gemeente Nieuwkoop.

En uiteraard was er aan het einde weer een warm bakkie met wat eigen brouwsel beschikbaar bij de picknick tafel.

Een mooi moment om de balans op te maken, te leren van het afgelopen seizoen en dit te verwerken in de plannen voor het aankomende seizoen. En dat is wat tijdens de rondleiding heel mooi naar voren kwam.
De fruitboomgaard gaat aangepast worden met bomen die beter geschikt zijn voor deze ondergrond en deze manier van telen.
De varkens gaan meer/gerichter ingezet worden als “personeel” om de akkers te verzorgen na de oogst, en er wordt nagedacht over een meer mobiele oplossing als varkensverblijf. De verblijven zoals die er nu zijn zullen op de nieuwe boerderijen waarschijnlijk niet meer verschijnen.
In de tunnelkas was nu veldsla te vinden, puur om te kijken of dit lukt op deze wijze in deze tijd van het seizoen.
Ook de akkers van de runderen gaan steeds weer meer naar hun oorspronkelijke indeling toe.
En dit is een kleine greep uit alles wat er volgend seizoen weer op ons te wachten staat tijdens de rondleidingen.

Wil je ook een keer de boerderij in Boxtel beleven, op 18 januari 2020 is er weer een rondleiding waar ook wij van Herenboeren Groene Hart bij aanwezig zijn. Zie voor meer informatie: Agenda