Ingrediënten:
200 gr. bloem
50 gr. volkorenmeel
150 gr. boter
150 gr. suiker
1 theel. gemberpoeder
1 theel. maanzaad
100 gr. gember ballen (uit potje stemgember)
2 eetl. melk
snufje zout
Bereiding
- Snijd met 2 messen de boter tot kleine blokjes
- Voeg hier bloem, volkoren meel, suiker, gemberpoeder, zout en maanzaad aan toe
- Hak de gemberballen in fijne stukjes, doe de helft hiervan bij het bloem-mengsel
- Roer dit met een mes door elkaar
- Kneed tot deeg (evt. met 1 eetl. melk als het te droog is)
- Maak hiervan een rol van 3 cm doorsnede
- Leg de rol ingepakt in folie 1 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de deegrol in plakjes (ongeveer 1/2 cm dik) en verdeel over de bakplaat
- Verdeel de overige 50 gr. gemberstukjes eroverheen
- Bestrijk met melk
- Bak de koekjes in het midden van de oven in +- 10-15 min. gaar
- Laat afkoelen op de bakplaat