Ingrediënten:
1 flespompoen
1 blik tomatenblokjes
250 gr. tartaar of gehakt
2 uien
2 stengels bleekselderij
2 worteltjes
100 ml. zure room
40 gr. geraspte kaas
2 teentjes knoflook (geperst)
rozemarijn
thijm
oregano
zout/peper
scheutje olijfolie
Bereiding
- Verwarm de over voor op 200° C.
- Snijd de flespompoen in dunne plakken (evt. schillen eraf)
- Snijd ui, bleekselderij en wortels klein
- Fruit uimengsel in de olijfolie aan
- Snijd de verse kruiden klein
- Schuif groenten naar 1 kant van de pan en bak de tartaar of gehakt aan
- Meng de knoflook en de kruiden erdoor
- Voeg de tomatenblokjes toe
- Laat even pruttelen
- Voeg zout/peper naar smaak toe
- Voeg de zure room toe
- Doe een drupje olijfolie in de ovenschaal en smeer uit
- Maak een laagje pompoenplakken, dan een laagje saus, weer een laagje pompoen, laagje saus, etc.
- Eindig met een laagje saus
- Sprenkel de kaas eroverheen
- Ongeveer 30 min. in voorverwarmde over.
Lekker met sla.