Verstopte pattison

Ingrediënten:

300 gram pattison ( zonder zaden)
75 gram walnoten
1 1/2 eetl. Olijfolie
1/4 theel. Sesamolie
50 gram Banaan
60 gram Amandelmeel
2 eetl. Kokosmeel
1 snufje Zout
25 gram Pure chocolade
1 stukje Limoenschil
Handje Muntblaadjes

Bereiding:

  • Snij pattison in stukjes en kook 10 min. in water (ze moeten zacht zijn).
  • Giet af en laat uitlekken in een schone theedoek in een zeef boven een kom.
  • Laat de pattison afkoelen.
  • Maal de walnoten fijn in de keukenmachine.
  • Voeg olijf- en sesamolie, het zout, de banaan en het amandel- en kokosmeel toe.
  • Meng kort.
  • Knijp zoveel mogelijk vocht uit de pattison, schud uit de handdoek en dep nogmaals droog (er blijft ongeveer 90-100 gram pattison over).
  • Voeg bij mengsel in keukenmachine en meng tot deegbal.
  • Haal er een theelepel uit, is dit tot balletje te vormen dan is het goed.
  • Zo niet, voeg dan 1/2 theelepel kokosmeel toe en probeer opnieuw tot het goed is.
  • Schep er hoopjes van 10 gram uit en rol hier balletjes van.
  • Plet deze een beetje tot ze op een vliegende schotel lijken.
  • Laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Snij de limoenschil in reepjes (dit worden de steeltjes) overgiet deze met kokend water en laat half uurtje staan, giet dan af.
  • Hak de pure chocolade tot gruis (dit is de aarde).
  • Maak met satéprikker streepjes langs de zijkant van de pattison/pompoentjes.
  • Prik een klein gaatje bovenin en steek een reepje limoenschil erin (dit is het steeltje).
  • Strooi chocogruis op een bord leg de pattison erop en bedek met de muntblaadjes.