Ingrediënten voor 8 punten:

Olie om te bakken
600 g rodekool (evt. andere kool, fijngesneden)
8 plakjes blader- of korstdeeg
2-3 tenen knoflook (fijngehakt)
2 uien (gesnipperd)
1 tl cayennepeper
1 tl korianderpoeder
1 tl za’atar of ras el hanout
3 eieren
400 ml yoghurt of room
zout en peper
3 takjes koriander
bakpapier

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 ºC / hetelucht: 180 ºC). Verwarm een ruime (koeken)pan met een beetje olie en fruit de kool in 3 minuten net soepel. Laat in een vergiet goed afkoelen. Bekleed ondertussen een ingevette, passende metalen taartvorm zo met het deeg dat er rondom een opstaande rand van 2,5 cm hoog is.

     

  2. Meng in een ruime kom de overige ingrediënten met de kool (houd de verse koriander apart). Maak op smaak met zout en misschien nog wat (cayenne)peper. Verdeel het mengsel over de taartbodem, leg een passend bakpapiertje over de vulling en druk iets aan zodat de kool net onderstaat.
  3. Zet de taart in de oven en laat in 40-60 minuten het deeg goudgeel bakken en de vulling stollen. Bestrooi vlak voor serveren met geplukte blaadjes koriander.