Ingrediënten:
400 g knolselderij, in brunoise of julienne of geraspt
2 eetlepels witte azijn

Bereiding:
Blancheer de knolselderij in ruim kokend water met een scheutje witte azijn. Giet af zodra het water weer kookt. Spoel goed koud in een vergiet en laat uitlekken (eventueel op een theedoek).

 

Maak aan met een van de onderstaande dressings:

  • 4 à 6 eetlepels mayonaise, op smaak gemaakt met grove mosterd, fijngehakte peterselie en sjalot.
  • Laat de knolselderij 10 tot 30 minuten in groene-kruidenvinaigrette marineren. Meng er vervolgens kappertjes en tomaat in brunoise door.
  • Olijfolie, citroensap, witte wijnazijn, dille, knoflook en eventueel komkommer.
  • Olijfolie, uitgeknepen gepofte knoflook, basilicum en geroosterde paprika.
  • Mayonaise (of olijfolie), mosterd, 5 takjes peterselie en 2 takjes salie, gepureerd tot een groene saus. Laat de knolselderij voor het serveren 30 minuten marineren.

Variatie:
Maak pittiger met geraspte verse mierikswortel.