Ingrediënten

  • 1 bosje snijbiet (250 gram) of 400 gram spinazie
  • 1/2 rol bladerdeeg (in de lengte doorgesneden) of 5 plakjes bladerdeeg
  • 100 gr feta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Ui
  • 1 Citroen
  • 1 Volkoren boterham (oud of geroosterd)
  • Klein bosje bieslook
  • Klein bosje dille
  • Klein bosje peterselie
  • 1. Pepertje
  • 1.5 eetl. Maanzaad of sesamzaad
  • 4 eetl. Melk
  • 1 eetl. Olie
  • Zout , peper, (gerookt ) paprika poeder naar smaak

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden
Snipper de ui , knoflook en het pepertje en fruit zachtjes in de olie
Was de snijbiet en snijd klein, voeg aan ui mengsel toe
Bak kort zodat de snijbiet net wat geslonken is
Haal van t vuur
Verkruimel de feta en het brood
Hak de kruiden fijn
Rasp de schil van de citroen
Doe snijbiet in een kom voeg de kuiden ,het brood , de feta toe
Voeg peper,zout en gerookt paprikapoeder naar smaak toe
Roer goed door elkaar
Leg het bladerdeeg op bakpapier ( of plak de plakjes tot langwerpige plak aan elkaar)
Verdeel het snijbiet mengsel erover laat aan de lange kanten 2 centimeter vrij
Vouw( en rek een beetje) de ene lange kant tot net over het midden
Vouw de andere kant ook tot net over het midden zodat de naad dicht is
Draai om zodat de naad aan de onderkant zit en leg op het bakpapier
Strijk met de melk en bestrooi met maanzaad
Snij met mes bijna door( de onderkant blijft aan elkaar) maak zo 8 inkepingen
Bak in het midden van de oven in ongeveer 35 min goudbuin

Lekker met tomatensalade