Ingrediënten

  • 350 gr. Andijvie
  • 1 gele. Ui
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 1/2. Peer
  • 40 gr. Rozijnen
  • 40 gr pompoen pitten
  • 8 mini tortilla’s
  • 1 eetl olijfolie
  • Peper zout naar smaak
  • Evt drupje honing
  • (koekenpan en evt tostiapparaat of grillplaat)j

Snipper de ui

Snij de peer in kleine blokjes

Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water en laat dan uitlekken

Was de andijvie grondig en snij klein

Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poppen

Laat ze op bord afkoelen

Rooster in dezelfde pan de peer licht aan laat ook afkoelen

Doe de olie in de pan en fruit de ui lichtbruin

Voeg de andijvie toe en laat al roerend slinken zorg dat evt water verdampt is

Roer de peer , pompoen pitten,rozijnen en peper/zout erdoor heen

En bak even droog

(Je zou het nu ook als groenten gerecht kunnen eten en de geitenkaas erover brokkelen)

Verwarm tosti apparaat

Smeer 1 tortilla in met beetje geitenkaas beleg met andijvie mengsel( laat de randen vrij ) en brokkel er nog beetje geitenkaas over heen dek af met 2 e tortilla en bak licht bruin of tot er mooie streepjes op staan

Herhaal met andere tortilla’s hou de reeds gebakken tortilla’s warm in de oven of onder aluminium folie

Bak je ze in een koekenpan druk ze dan met spatel tegen de bodem en draai ze halverwege om zodat de kaas goed gesmolten is aan beide kanten

Als je erg bittere andijvie hebt kun je er aan het eind een drupje honing over doen