Ingrediënten
- 350 gr. Andijvie
- 1 gele. Ui
- 150 gr zachte geitenkaas
- 1/2. Peer
- 40 gr. Rozijnen
- 40 gr pompoen pitten
- 8 mini tortilla’s
- 1 eetl olijfolie
- Peper zout naar smaak
- Evt drupje honing
- (koekenpan en evt tostiapparaat of grillplaat)j
Snipper de ui
Snij de peer in kleine blokjes
Wel de rozijnen ongeveer 10 minuten in heet water en laat dan uitlekken
Was de andijvie grondig en snij klein
Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze poppen
Laat ze op bord afkoelen
Rooster in dezelfde pan de peer licht aan laat ook afkoelen
Doe de olie in de pan en fruit de ui lichtbruin
Voeg de andijvie toe en laat al roerend slinken zorg dat evt water verdampt is
Roer de peer , pompoen pitten,rozijnen en peper/zout erdoor heen
En bak even droog
(Je zou het nu ook als groenten gerecht kunnen eten en de geitenkaas erover brokkelen)
Verwarm tosti apparaat
Smeer 1 tortilla in met beetje geitenkaas beleg met andijvie mengsel( laat de randen vrij ) en brokkel er nog beetje geitenkaas over heen dek af met 2 e tortilla en bak licht bruin of tot er mooie streepjes op staan
Herhaal met andere tortilla’s hou de reeds gebakken tortilla’s warm in de oven of onder aluminium folie
Bak je ze in een koekenpan druk ze dan met spatel tegen de bodem en draai ze halverwege om zodat de kaas goed gesmolten is aan beide kanten
Als je erg bittere andijvie hebt kun je er aan het eind een drupje honing over doen