Ingrediënten

  • 150 gram schone spruitjes
  • 4 plakjes. Ontbijt spek
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 2 zongedroogde tomaatjes fijngesneden
  • 40 gram ricotta
  • 1 eetlepel (gedroogde) peterselie
  • 1/2 theelepel Vers geraspte nootmuskaat
  • 2 grote vellen filodeeg (vers of ontdooid)
  • 40 gr gesmolten boter
  • 70 gram pindakaas
  • 100 ml melk
  • 1 eetlepel sambal

Knip of snijd het spek in kleine stukjes en bak dit uit in een droge koekenpan
Snipper de ui .Halveer de spruitjes en snij de helften in reepjes.
Haal het spek uit de pan en laat dit afkoelen
Doe de olie in dezelfde pan en bak de gesnipperde ui glazig.
Voeg de knoflook ,spruitjes ,peterselie en nootmuskaat toe.
Roerbak in ongeveer 5 minuten tot de spruitjes gaar zijn.
Roer de zongedroogde tomaatjes ,de ricotta en het spek erdoor laat het geheel afkoelen . Deel in 4 porties.
Verwarm de oven op 200 graden .
Knip de vellen filodeeg in 4 stukken
Leg 1 stuk voor je neer en bestrijk met gesmolten boter leg 2 e vel erop
Leg het spruitjes mengsel in het midden in de vorm van een rolletje
Vouw de zijkanten naar binnen en bestrijk met boter
Klap de onderkant naar boven en rol op tot sigaar vorm
Plak laatste stukje vast met gesmolten boter
Maak zo 4 rolletjes
Leg deze op een bakplaat en bak in het midden van de oven in 20 goudbruin
Halverwege even omdraaien
(Je kunt ze eventueel ook bakken in de koekenpan met een laagje olie )

Doe de pindakaas met de melk in een klein steelpannetje
Verwarm op laag vuur en roer glad
Voeg sambal toe en roer goed door
Serveer de spruitjessigaar met de pittige pindasaus