Ingrediënten
- 6 Sinaasappels
- 3 citroenen
- 625 gram suiker
- 400 gram roomboter
- 6 eieren
- 400 gram yoghurt
- 1.5 tl baksoda
- 2 eetl vanille aroma
- Snufje zout
- 200 ml water
- 2 Grote bak platen met bakpapier
Bereidingswijze:
Boen sinaasappels en citroenen schoon
Snijd 4 sinaasappels en 2 citroenen in dunne plakken en haal de pitten eruit
Zet de brede pan met het water op met 150 gram suiker en breng aan de kook
Leg zodra de suiker is opgelost de citrus plakken erin en laat 30 minuten op laag vuur pruttelen met de deksel op de pan
Leg bakpapier op 1 bakplaat. haal de schijfjes uit het suikerwater en leg deze naast elkaar op de bakplaat(Verdeel citroen en sinaasappel door elkaar) bewaar het suikerwater in de pan
Verwarm de oven op 170 graden onder en bovenwarmte
Klop de boter met 450 gram suiker luchtig en doe het vanille aroma erbij roer door elkaar
Klop 1 voor 1 de eieren erdoor (voeg pas het volgende ei toe als de vorige goed is opgenomen )
Rasp de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel voeg dit toe
Pers 1/2 citroen en een 1/2 sinaasappel uit voeg dit sap toe klop goed door elkaar
Meng in een andere kom bloem , baksoda en zout door elkaar
Zeef een bloem mengsel boven het boter mengsel en spatel luchtig door elkaar
Verspreid het beslag over de citrus schijfjes
Bak de plaattaart 45 minuten in het midden van de oven
Prik met saté stokje om te zien of hij gaar is
Laat 15 minuten afkoelen
Pers intussen 1 sinaasappel uit en doe dit met 25 gr suiker bij het suikerwater en kook dit op hoog vuur zonder deksel in (duurt ongeveer 10 minuten) tot siroop haal van het vuur
Leg op de taart bakpapier en leg de andere bakplaat er als een deksel op
Draai in vlotte beweging de platen om en haal de bovenste plaat eraf
Haal het bakpapier van de citrus bovenkant
Smeer de bovenkant van de plaattaart in met de nog warme sinaasappel siroop tot hij mooi glanst