Ingrediënten:
2x 340 gram cranberry’s
400 gr. suiker
150 ml sinaasappelsap
rasp van 2 schoon geboende sinaasappels
1 kaneelstokje
2 takjes tijm
1 vanille stokje
100 ml rode port
gemalen roze peper korrels
snufje zout

Bereidingswijze:
Was de cranberry’s.
Rasp de schil van de 2 sinaasappels.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
Pers de sinaasappels uit.

Doe sinaasappelsap, suiker, port, kaneelstokje, zout, peper, tijm, merg en vanillestokje in de pan.
Breng aan de kook.
Voeg cranberry’s toe, breng opnieuw aan de kook.
Laat ongeveer 20 minuten koken, als het goed is is het mengsel licht gebonden.
Haal kaneelstokje, vanillepeul en tijmstokjes eruit.
Stamp met pureestamper evt. overgebleven hele cranberry’s fijner of zet de staafmixer erop voor nog fijner resultaat.

Kan in porties worden ingevroren of in schone potten bewaard worden of meteen klaar voor gebruik.