Ingrediënten:
200 gr. bloem
50 gr. volkorenmeel
150 gr. boter
150 gr. suiker
1 theel. gemberpoeder
1 theel. maanzaad
100 gr. gember ballen (uit potje stemgember)
2 eetl. melk
snufje zout

Bereiding

  • Snijd met 2 messen de boter tot kleine blokjes
  • Voeg hier bloem, volkoren meel, suiker, gemberpoeder, zout en maanzaad aan toe
  • Hak de gemberballen in fijne stukjes, doe de helft hiervan bij het bloem-mengsel
  • Roer dit met een mes door elkaar
  • Kneed tot deeg (evt. met 1 eetl. melk als het te droog is)
  • Maak hiervan een rol van 3 cm doorsnede
  • Leg de rol ingepakt in folie 1 uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd de deegrol in plakjes (ongeveer 1/2 cm dik) en verdeel over de bakplaat
  • Verdeel de overige 50 gr. gemberstukjes eroverheen
  • Bestrijk met melk
  • Bak de koekjes in het midden van de oven in +- 10-15 min. gaar
  • Laat afkoelen op de bakplaat