Ingrediënten:
1 knolselderij
Zout
Peper
Klontje boter of ander soort vet
Pan met deksel
(evt. Spaanse peper, in ringetjes gesneden)
Bereidingswijze:
Knolselderij ontdoen van het groen (bewaren), schillen en in blokjes snijden.
Het selderij groen fijn snijden.
Pan op laag vuur.
Boter zacht verwarmen tot het gesmolten is. Let op NIET bruin laten worden.
Knolselderij erbij.
Op klein vuur, met deksel op de pan, laten smoren tot het beetgaar is.
Peper en zout naar smaak toevoegen, vlak voor het opdienen wat selderijgroen erover strooien.
Lekker met puree.
Tip:
Doe een fijngesneden Spaanse peper bij de knolselderij tijdens het stoven, wat melk (kan ook
lactose- vrij zijn of vegan), 2 draadjes saffraan en wat citroenmelisse blad en u hebt een heerlijk
gerecht voor bij de rijst of pasta.