Ingrediënten:
Basislaag:
100 gr. pretzels/zoute sticks
80 gr. Bloem
60 gr. geraspte kaas
120 gr. boter (koud in blokjes)
2 takjes rozemarijn (fijngehakt)
boter om in te vetten
Pestolaag:
20 gr. basilicum
20 gr. pijnboompitten (geroosterd)
25 gr, geraspte Parmezaanse kaas
30 ml. olijfolie
1 teentje knoflook (geperst)
peper/zout
Toplaag:
100 gr. roomkaas
2 tomaten (zonder pitjes) in piepkleine blokjes
2 eet. chilisaus
1 eet. tomatenpuree
Bereiding
- Stamp de zoute sticks fijn in een vijzel.
- Roer de bloem, kaas, rozemarijn erdoor, voeg boter toe.
- Snijd met twee messen de boter klein in het meel mengsel.
- Kneed snel met koele hand tot een bal.
- Doe het deeg in het ingevette bakblik en maak glad met een in koud water gedoopte lepel.
- Laat 10 minuten in ijskast opstijven.
- Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
- Bak de basislaag 20 minuten in het midden van de oven op 175 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de pestolaag in een kom of vijzel.
- Maak er met een staafmixer of stamper puree van.
- Haal de basislaag uit de oven en verdeel voorzichtig met scherp mes in stukjes (dan in bakblik laten afkoelen).
- Roer voor de toplaag alle ingrediënten door elkaar.
- Spreid de pestolaag over de afgekoelde basislaag.
- Spreid de toplaag eroverheen.
- Laat 1 uur opstijven in de koelkast.
- Haal voorzichtig blokje voor blokje uit het bakblik.