Je hebt nog wat restjes groenten in huis, snuffelt wat rond in je kastjes op zoek naar andere mogelijke ingrediënten en tovert op je gevoel een heerlijke soep op tafel!
Ingrediënten:
Olijf- of kokosolie
Roomboter
Uien
Gember
Knoflook
Groentebouillonblokje
Sambal (naar smaak)
Paar aardappels
2 handjes rode linzen
Restjes groenten (bijv. broccoli, wortels)
Stukjes tomaat, courgette, sperzieboontjes, paprika (voor de “bite”)
Rozemarijn (liefst vers)
Thijm (liefst vers)
Peper en zout (naar smaak)
Bereiding
- Laat de olie en/of roomboter warm worden op laag pitje
- Bak de uien, gember en knoflook langzaam aan, evt. naar behoefte klein beetje sambal
- Blokje groentebouillon erbij doen
- Als dat allemaal wat aangefruit is, kokend water erbij
- Voeg de in kleine stukjes gesneden aardappels toe en twee handjes rode linzen
- Doe de restjes groenten (bijv. wortels en broccol) erbij
- Zout evt naar smaak toevoegen
- Alles even laten doorkoken tot aardappels en linzen gaar zijn
- Doe de verse rozemarijn en thijm erbij en pureer de soep
- Voor een stevige “bite” kunnen er nog stukjes tomaat, courgette, sperzieboontjes en/of paprika aan toegevoegd worden
- Dit nog even zachtjes laten koken en klaar is je soep.😃