Je hebt nog wat restjes groenten in huis, snuffelt wat rond in je kastjes op zoek naar andere mogelijke ingrediënten en tovert op je gevoel een heerlijke soep op tafel!

Ingrediënten:

Olijf- of kokosolie
Roomboter
Uien
Gember
Knoflook
Groentebouillonblokje
Sambal (naar smaak)
Paar aardappels
2 handjes rode linzen
Restjes groenten (bijv. broccoli, wortels)
Stukjes tomaat, courgette, sperzieboontjes, paprika (voor de “bite”)
Rozemarijn (liefst vers)
Thijm (liefst vers)
Peper en zout (naar smaak)

Bereiding

  • Laat de olie en/of roomboter warm worden op laag pitje
  • Bak de uien, gember en knoflook langzaam aan, evt. naar behoefte klein beetje sambal
  • Blokje groentebouillon erbij doen
  • Als dat allemaal wat aangefruit is, kokend water erbij
  • Voeg de in kleine stukjes gesneden aardappels toe en twee handjes rode linzen
  • Doe de restjes groenten (bijv. wortels en broccol) erbij
  • Zout evt naar smaak toevoegen
  • Alles even laten doorkoken tot aardappels en linzen gaar zijn
  • Doe de verse rozemarijn en thijm erbij en pureer de soep
  • Voor een stevige “bite” kunnen er nog stukjes tomaat, courgette, sperzieboontjes en/of paprika aan toegevoegd worden
  • Dit nog even zachtjes laten koken en klaar is je soep.😃