Uit Mari’s Groentebijbel dit heerlijke recept uit Italië.

 

Ingrediënten:

zonnebloemolie
ca. 25 gare kastanjes, gebroken
200 g kastanjemeel, gezeefd
(amandelmeel mag ook)
1,25 dl melk
1,75 dl koud water
25 g gele basterdsuiker
3 eetlepels pijnboompitten

 

Bereidingswijze:

  1. Vet een ondiep bakblik in met zonnebloemolie en verdeel er de kastanjes over.
  2. Schenk al kloppend melk en water bij het kastanjemeel.
  3. Klop de suiker en wat zout door het beslag.
  4. Schenk het beslag op de kastanjes en strooi er pijnboompitten over.
  5. Besprenkel met olie en bak circa 40 minuten in een oven van 180 °C.
  6. Wanneer de koek gestold is, laat je hem iets afkoelen en stort je hem op een bord.
Variaties
  • Een hartige variant maak je door de suiker weg te laten.
    Voeg fijngehakte rozemarijn, peper en flink wat knoflook
    toe. Vervang de zonnebloemolie door olijfolie. Strooi wat
    grof zeezout in de vorm voor je het beslag erop giet.
  • Rozemarijn is ook onverwacht lekker in de zoete versie.