Wat voor veel keukenprinsessen nog niet algemeen bekend is, is dat er voor elk tropisch kruid wel een vervanger te vinden is van Nederlandse bodem. Als Herenboer willen we daar natuurlijk alles van weten!
Oké, de smaak is iets anders dan we gewend zijn, maar het gerecht blijft in essentie hetzelfde en is net zo lekker als het origineel.
Kennen jullie nog andere vervangers van Nederlandse bodem voor tropische kruiden en specerijen?
Geef het aan ons door en vertel in welke gerechten je de Nederlandse vervanger gebruikt hebt.
Geef het aan ons door en vertel in welke gerechten je de Nederlandse vervanger gebruikt hebt.
Gemalen cayennepeper – chilipoeder of zelf gedroogde Spaanse peper malen
Komijnzaad, gemalen – 1 deel karwij en 1 deel anijszaad.
Verse koriander – verse peterselie, dragon, dille of een combinatie van de drie
Komijnzaad – karwijzaad
Korianderzaad/gemalen koriander – gelijke hoeveelheid karwijzaad, komijn, venkel of een combinatie van de drie.
Verse koriander – platte peterselie en bij visgerechten door dille
Mosterdzaad (geel en/of bruin) – mierikswortel
Asafoetida – combinatie van ui en knoflook
Venkelzaad – dillezaad of een beetje anijszaad, of karwijzaad zijn goede vervangers
Fenegriek – anijs, komijn, karwijzaad
Kurkuma – saffraan (voor de gele kleur)
Palmsuiker – lichte of donkere basterd suiker
Sereh – citroenmelisse
1 Steranijs – ½ theelepel anijszaad
Lavendel – rozemarijn
Daon Salam – laurierblad
Djeruk Purut – citroenblad
Limoen – azijn of citroen
Tamarinde – azijn
Laos – gember
Komijnzaad, gemalen – 1 deel karwij en 1 deel anijszaad.
Verse koriander – verse peterselie, dragon, dille of een combinatie van de drie
Komijnzaad – karwijzaad
Korianderzaad/gemalen koriander – gelijke hoeveelheid karwijzaad, komijn, venkel of een combinatie van de drie.
Verse koriander – platte peterselie en bij visgerechten door dille
Mosterdzaad (geel en/of bruin) – mierikswortel
Asafoetida – combinatie van ui en knoflook
Venkelzaad – dillezaad of een beetje anijszaad, of karwijzaad zijn goede vervangers
Fenegriek – anijs, komijn, karwijzaad
Kurkuma – saffraan (voor de gele kleur)
Palmsuiker – lichte of donkere basterd suiker
Sereh – citroenmelisse
1 Steranijs – ½ theelepel anijszaad
Lavendel – rozemarijn
Daon Salam – laurierblad
Djeruk Purut – citroenblad
Limoen – azijn of citroen
Tamarinde – azijn
Laos – gember