Ingrediënten:

1 flespompoen
1 blik tomatenblokjes
250 gr. tartaar of gehakt
2 uien
2 stengels bleekselderij
2 worteltjes
100 ml. zure room
40 gr. geraspte kaas
2 teentjes knoflook (geperst)
rozemarijn
thijm
oregano
zout/peper
scheutje olijfolie

 

Bereiding

  • Verwarm de over voor op 200° C.
  • Snijd de flespompoen in dunne plakken (evt. schillen eraf)
  • Snijd ui, bleekselderij en wortels klein
  • Fruit uimengsel in de olijfolie aan
  • Snijd de verse kruiden klein
  • Schuif groenten naar 1 kant van de pan en bak de tartaar of gehakt aan
  • Meng de knoflook en de kruiden erdoor
  • Voeg de tomatenblokjes toe
  • Laat even pruttelen
  • Voeg zout/peper naar smaak toe
  • Voeg de zure room toe
  • Doe een drupje olijfolie in de ovenschaal en smeer uit
  • Maak een laagje pompoenplakken, dan een laagje saus, weer een laagje pompoen, laagje saus, etc.
  • Eindig met een laagje saus
  • Sprenkel de kaas eroverheen
  • Ongeveer 30 min. in voorverwarmde over.

Lekker met sla.