Dingen gaan toch nooit zoals je dacht. Zelfs als dat het einde van de wereld lijkt, dan blijkt de wereld er gewoon nog te zijn, er verdween iets, er kwam ruimte voor iets anders. Die ruimte laat ik nog even open, wat er groeit zien we vanzelf.

En als iemand me vraagt hoe het gaat, zoek ik een glimlach, want al het mooie dat er al was, dat heb ik immers bij me. En er komt nog meer moois. Het leven verzint wel weer wat.

De dag plukken, dát ga ik doen. Met beide handen.

Zo eindigde het kookboek “Maison Mari” van Mari Maris. Een boek waar ik met plezier in lees en met nog meer plezier uit kook. Dat dit zo ook op de coronatijd kon slaan, is wel heel bijzonder. Maar het inspireerde mij ook.
Ik dacht dat ze misschien wel tijd zou hebben om bij Herenboeren Groene Hart betrokken te zijn.
Dus heb ik contact met haar gezocht en het concept Herenboerderij uit de doeken gedaan; ze was meteen enthousiast.
Ze blijft (voorlopig) in Frankrijk wonen maar wil heel graag betrokken zijn, op haar manier. Ze is kok en kookboeken schrijfster.

We hebben afgesproken dat we haar heerlijke recepten gaan gebruiken op onze website en wie weet wat er verder gaat groeien.
Ondertussen heeft ze niet stil gezeten want deze week komt haar nieuwe kookboek uit: “A la minute”, met makkelijke groente-recepten ook voor als je weinig tijd hebt.
Ik kan er haast niet op wachten en toch met veel plezier naar uitkijken!

Sandra Vreeken, kartrekker E.V.I.