Ingredieënten

  • 1 theel zwart mosterdzaad;
  • 1 theel venkelzaad;
  • 2 eetl olie;
  • 1 grote fijn gesnipperde ui;
  • 200 gr gedroogde gele spliterwten, een nacht geweekt, uitgelekt;
  • 50 gr boter;
  • 2 eetl kerriepoeder;
  • 600 ml koud water;
  • 250 gr zoete aardappel, geschild en in blokjes van 1 cm;
  • 150 gr babyspinazie;
  • zeezoutvlokken en vers gemalen zwarte peper;

Bereiding

  • Verhit een droge pan op middelhoog vuur en rooster de mosterd- en venkelzaad 1 minuut. Schud d pan daarbij regelmatig om te voorkomen dat de zaadjes verbranden.
  • Voeg de olie toe, gevolgd door de ui en roerbak tot de ui glazig is en aan de randjes goudgeel wordt.
  • Voeg de spliterwten toe, gevolgd door de boter, kerriepoeder en flink wat zout en peper en roerbak 2 minuten.
  • Schenk het water erbij en roer nog een keer door. Zet het vuur lager en laat, met de deksel op de pan, 30-35 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.
  • Roer de zoet aardappelblokjes erdoor ( wat meer water als de pan droog wordt) en laat zonder deksel op de pan nog 20 – 25 minuten koken, tot de zoete aardappel gaar is.
  • Haal de pan van het vuur en roer de spinazie erdoor. Laat met de deksel op de pan 5 minuten staan, roer nog een keer door en serveer met brood.