Ingrediënten:
2 kipdijfilets
4 aardappels
1 bosje radijs( blad en radijsjes gescheiden)
olijfolie
25 gram boter
2 topjes rozemarijn
handje daslook
35 gram geraspte Parmezaanse kaas
(optioneel 25 gram pistachenoten)
peper zout
Bereidingswijze:
- Verwarm oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
- Kook ze 5 minuten voor, giet af en schud om in vergiet (ze krijgen hierdoor een ruw oppervlak).
- Hak topjes van de rozemarijn fijn en meng met snufje zout en peper door de boter.
- Maak rolletje van de boter en verdeel in 4 stukjes.
- Was de radijsjes en leg in ingevette ovenschaal, leg de aardappels ertussen.
- Besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
- Klap de dijfilets open, leg 1 plat stukje kruidenboter erin en dek af met blaadje daslook. Klap de dijfilet weer dicht en leg deze op de aardappels.
- Verdeel de overgebleven kruidenboter over de dijfilets.
- Zet de ovenschaal midden in de oven gedurende 40 minuten, eventueel tussendoor even husselen.
Bereiding pesto:
- Was intussen het radijsblad en haal de lelijke ertussen uit.
- Hak het radijsblad en de daslook grof.
- Doe in hoge mengkom, giet 30 ml olijfolie erop en voeg de Parmezaanse kaas toe.
- Pureer met de staafmixer, voeg peper en zout toe naar smaak.
(Voor de variant met noten: rooster de pistache noten kort in een droge koekenpan laat even afkoelen hak ze grof en voeg aan de pesto toe eventueel nog even mee pureren )
Serveer de ovenschotel met de pesto en evt. een groene salade.