Ingrediënten:
2 kipdijfilets
4 aardappels
1 bosje radijs( blad en radijsjes gescheiden)
olijfolie
25 gram boter
2 topjes rozemarijn
handje daslook
35 gram geraspte Parmezaanse kaas
(optioneel 25 gram pistachenoten)
peper zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm oven voor op 180 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
  • Kook ze 5 minuten voor, giet af en schud om in vergiet (ze krijgen hierdoor een ruw oppervlak).
  • Hak topjes van de rozemarijn fijn en meng met snufje zout en peper door de boter.
  • Maak rolletje van de boter en verdeel in 4 stukjes.
  • Was de radijsjes en leg in ingevette ovenschaal, leg de aardappels ertussen.
  • Besprenkel met 1 eetl. olijfolie.
  • Klap de dijfilets open, leg 1 plat stukje kruidenboter erin en dek af met blaadje daslook. Klap de dijfilet weer dicht en leg deze op de aardappels.
  • Verdeel de overgebleven kruidenboter over de dijfilets.
  • Zet de ovenschaal midden in de oven gedurende 40 minuten, eventueel tussendoor even husselen.

Bereiding pesto:

  • Was intussen het radijsblad en haal de lelijke ertussen uit.
  • Hak het radijsblad en de daslook grof.
  • Doe in hoge mengkom, giet 30 ml olijfolie erop en voeg de Parmezaanse kaas toe.
  • Pureer met de staafmixer, voeg peper en zout toe naar smaak.

(Voor de variant met noten: rooster de pistache noten kort in een droge koekenpan laat even afkoelen hak ze grof en voeg aan de pesto toe eventueel nog even mee pureren )

Serveer de ovenschotel met de pesto en evt. een groene salade.