~ Recept pesto van boerenkool nerven ~
Ingrediënten:
Handvol boerenkool nerven
2 teentjes knoflook
1 groene spaanse peper
handvol selderie
1 ui
koolzaadolie
Bereidingswijze:
- Kies de dunne boerenkool nerven.
- Breng een pan met water aan de kook.
- Snijd de nerven in stukjes; de uien in grove snippers.
- Wanneer het water kookt de stukjes nerven erin doen en 6 minuten blancheren.
- Ontdoe de Spaanse peper van de steel en het zaad.
- Giet de boerenkool nerven af.
- Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in de blender en maal het zo fijn mogelijk.
- Voeg beetje bij beetje de olie erbij zodat een smeuïge massa ontstaat.
- Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.
Lekker als dip bij de aardappelschillen chips!
~ Recept chips van aardappelschillen ~
Ingrediënten:
Schillen van aardappels
Koolzaadolie
Peper
Zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200º C.
- Was de schillen goed schoon; tot het water helder blijft.
- Dep de schillen droog.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de schillen in een kom.
- Overgiet ze met olie, peper en zout.
- Meng het geheel goed zodat alles om de hele schil zit.
- Verdeel het gelijkmatig over de bakplaat.
- Schuif het, op de onderste richel, in de oven.
- Kijk na 10 min. of de schillen krokant zijn. Zo niet dan even erin laten.
- In dit stadium is het goed opletten dat de schillen niet verbranden.
- Zijn ze krokant, haal ze uit de oven en laten afkoelen.
Blijft in een luchtdichte pot een aantal dagen krokant.