~  Recept pesto van boerenkool nerven  ~

Ingrediënten:
Handvol boerenkool nerven
2 teentjes knoflook
1 groene spaanse peper
handvol selderie
1 ui
koolzaadolie

Bereidingswijze:

  1. Kies de dunne boerenkool nerven.
  2. Breng een pan met water aan de kook.
  3. Snijd de nerven in stukjes; de uien in grove snippers.
  4. Wanneer het water kookt de stukjes nerven erin doen en 6 minuten blancheren.
  5. Ontdoe de Spaanse peper van de steel en het zaad.
  6. Giet de boerenkool nerven af.
  7. Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in de blender en maal het zo fijn mogelijk.
  8. Voeg beetje bij beetje de olie erbij zodat een smeuïge massa ontstaat.
  9. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe.

Lekker als dip bij de aardappelschillen chips!

~  Recept chips van aardappelschillen  ~

Ingrediënten:
Schillen van aardappels
Koolzaadolie
Peper
Zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200º C.
  2. Was de schillen goed schoon; tot het water helder blijft.
  3. Dep de schillen droog.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Doe de schillen in een kom.
  6. Overgiet ze met olie, peper en zout.
  7. Meng het geheel goed zodat alles om de hele schil zit.
  8. Verdeel het gelijkmatig over de bakplaat.
  9. Schuif het, op de onderste richel, in de oven.
  10. Kijk na 10 min. of de schillen krokant zijn. Zo niet dan even erin laten.
  11. In dit stadium is het goed opletten dat de schillen niet verbranden.
  12. Zijn ze krokant, haal ze uit de oven en laten afkoelen.

Blijft in een luchtdichte pot een aantal dagen krokant. 

En smullen maar!