Ingrediënten:

75 gram roomkaas
bieslook – fijngehakt
peterselie – fijngehakt
75 gram rode melde (of spinazie)
1 ei – geklutst
125 ml. melk
100 gram garnalen
groene slag
2 tomaten in blokjes
zout/peper
(olijf-) olie

Bereiding

  • Meng de roomkaas met de bieslook en peterselen en zet apart
  • Knip de rode melde in stukjes
  • Pureer de melde met de melk
  • Klopt het ei en de bloem erdoor
  • Doe drupje olie in de pan
  • Giet het beslag erbij met kleine soeplepel
  • Bak van het beslag 8 dunne crepes
  • Leg een crepe op een bordje
  • Smeer dun laagje roomkaas-mengsel erop
  • Doe op 1 helft beetje sla, 1 lepel tomaatblokjes en 1 eetl. garnalen
  • Maal peper en zout naar smaak eroverheen
  • Rol vanaf de kant me de garnalen op

Rode melde, ook wel bekend als ‘Duitse bergspinazie’ is een voorloper van de spinazie en kan op dezelfde manier worden bereid. In tegenstelling tot spinazie kun je telkens weer van dezelfde plant oogsten en zal het niet snel doorschieten bij warm weer.