Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 lente uitjes in ringetjes
  • 4 champignons in plakjes
  • 60 gr geraspte kaas
  • ½ oranje paprika in blokjes
  • 100 ml room
  • Takje tijm
  • Takje oregano
  • 6takjes peterselie fijngehakt
  • 250 gr garnalen
  • 1teentje knoflook
  • Bieslook naar smaak, fijngesneden
  • 5 eetl wokolie of chilipeperolie
  • Peper zout naar smaak

Verwarm de oven op 200 graden.

Leg de pompoen op een theedoek (om wegglijden te voorkomen) en snijd in de lengte door middden.

Schraap met een lepel de zaden en zaadlijsten eruit.

Kwast 1 a 2 eetl. olie over de snijvlakken van de pompoen.

Leg de pompoen met de snijkant naar beneden op een bakblik, zet dit in het midden van de oven voor 30 minuten.

Haal het blik dan uit de oven en draai de pompoenhelften voorzichtig om met de snijkant naar boven en bak nog 10 minuten.

Marineer intussen de garnalen in 2 eetl. olie met 1 geperst teentje knoflook en fijngesneden bieslook en wat peper in een kommetje.

Rooster in een droge koekenpan de champignons tot ze lichtbruin zijn en haal ze uit de pan.

Bak in de laatste lepel olie op heel zacht vuur de paprika, tijm en oregano gedurende 10 min met de deksel op de pan.

Voeg de lente-ui en de room toe, weer op zacht vuur maar zonder deksel 5 minuten.

Voeg kaas en champignons toe, roeren tot de kaas gesmolten is.

Bak in andere droge koekenpan op hoog vuur de garnalen licht bruin.

Haal de pompoen uit de oven en rul met 2 vorken de binnenkant los (lijkt beetje op zuurkoolsliertjes).

Als het een grote pompoen, haal er dan wat uit en bewaar voor een andere keer.

Roer de saus goed door en verdeel over de helften.

Bestrooi ze met peterselie en de garnalen.