Ingrediënten

  • 400 gram  zoete aardappel

  • 150 gram  zuurkool ( ik heb deze zelfgemaakt van witte kool met rode kool of gekochte zuurkool)

  • 100 gram geraspte kaas( verdeeld in 2×50 gram)

  • 100 gram zure room 

  • 20 gram boter

  • 1 rol bladerdeeg ( of 10 plakjes)

  • 1 tl gerookt paprika poeder 

  • 1 tl peper

  • Zout naar smaak 

Bereidingswijze:

Oven verwarmen op 200 graden. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Kook deze in 7 minuten gaar.

Laat de zuurkool uitlekken in een zeef. Pureer de zoete aardappel met de zure room en de boter en breng op smaak met gerookt paprikapoeder,peper en zout. Smeer de puree uit over een bord en laat afkoelen. 

Leg bakpapier op de bakplaat en  rol het bladerdeeg uit op plank. Bestrijk dit in een dunne laag met de afgekoelde puree. Verdeel de zuurkool (met 2 vorken ) erover en bestrooi met 50 gram kaas.

Deel in de lengte zodat je 2 lange stukken hebt. Rol van 1 stuk de linker en rechterkant op naar het midden  tot ze elkaar raken. 

Je hebt nu een mooie rol. Herhaal dit voor het andere stuk. Snij de rol in plakjes van 1,5 cm dik en leg deze op hun zijkant op het bakpapier ( het snijvlak is boven). Verdeel de andere 50 gram geraspte kaas erover.

Zet in het midden van de oven gedurende 20 minuten en laat afkoelen op een rek.

Zowel warm als koud lekker