Heel veel bewoners van het Groene Hart willen graag lid worden van een Herenboerderij, dat blijkt uit het enorme aantal aanmeldingen voor het lidmaatschap van de Herenboerderij in Leimuiden. Binnen no time zaten we vol en hebben we een wachtlijst in moeten stellen.

Er zijn ook veel belangstellenden die aangeven het heel jammer te vinden dat Leimuiden voor hen te ver weg ligt. Deze mensen, waarvan velen al intentiehouder zijn, willen en kunnen we niet in de kou laten staan.

Stichting Herenboeren Groene Hart gaat door met het zoeken naar meer locaties om een Herenboerderij te starten. Op verschillende plaatsen in het Groene Hart wordt gezocht naar geschikte grond en een boer die Herenboer wil worden. Weet jij een plek, geef het aan ons door via het contactformulier.

Om echt te kunnen starten met een volgende Herenboerderij in het Groene Hart, is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die op korte termijn ook bereid zijn om een eenmalige investering te doen. Mensen die de intentieverklaring invullen en ondertekenen en daarmee het signaal geven “Wij willen lid worden van de Herenboerderij die er nog gaat komen”. 

Meer informatie over de intentieverklaring geven we tijdens onze online informatiebijeenkomsten (zie Agenda) of kijk op hier op deze website. Laat je rondleiden op de Herenboerderij in Leimuiden om te zien en voelen hoe het is om betrokken te zijn bij de start van een Herenboerderij (zie verhaal van een deelnemer). 

Is Leimuiden voor jou de ideale locatie en wil je daar alsnog lid worden, meld je dan vooral aan voor de wachtlijst. De ervaring bij andere Herenboerderijen leert, dat in het eerste jaar sommige mensen om diverse redenen, toch stoppen. Ook zullen er leden van de herenboerderij in Leimuiden zijn die over willen stappen, zodra we een Herenboerderij starten die dichter bij hun huis ligt.