Op zaterdag 25 januari waren we te gast in gebouw De Stal van IVN Nieuwkoop, voor de workshop “Kombucha maken”, die wij in samenwerking met de IVN georganiseerd hadden.

Heidi Stekelenburg nam ons eerst mee in het wonderlijke verhaal over de oorsprong, het gebruik en de verspreiding en bekendheid van de Kombucha in de wereld door de eeuwen heen. 

Vervolgens legde ze uit welke stoffen de Kombucha zwam produceert tijdens het fermentatieproces en welke gunstige uitwerking deze stoffen op onze gezondheid kunnen hebben.

En toen was het tijd voor een demonstratie en een proeverij! Ze had twee flessen van haar eigen gemaakte Kombucha-drank bij zich, die we unaniem echt lekker vonden – de meningen verschilden alleen wel over welke van de twee nou zuurder was 🙂

Tot slot waren we erg verrast dat we allemaal een “Kombucha-kind”, een weckfles en alle verdere benodigdheden mee naar huis kregen om zelf aan de slag te kunnen gaan met het maken van Kombucha-drank.

We kijken dus terug op een zeer geslaagde middag met dank aan Heidi.

Vervolgens legde ze uit welke stoffen de Kombucha zwam produceert tijdens het fermentatieproces en welke gunstige uitwerking deze stoffen op onze gezondheid kunnen hebben.

En toen was het tijd voor een demonstratie en een proeverij! Ze had twee flessen van haar eigen gemaakte Kombucha-drank bij zich, die we unaniem echt lekker vonden – de meningen verschilden alleen wel over welke van de twee nou zuurder was 🙂

Tot slot waren we erg verrast dat we allemaal een “Kombucha-kind”, een weckfles en alle verdere benodigdheden mee naar huis kregen om zelf aan de slag te kunnen gaan met het maken van Kombucha-drank.

We kijken dus terug op een zeer geslaagde middag met dank aan Heidi.